Skip to content
Select language
Public space area of Central St Giles

Especially manufactured drainage for Central Saint Giles

Central Saint Giles in London’s West End is more than just a new office building. Designed by internationally renowned architects Renzo Piano and Fletcher Priest, this ultra-modern complex combines office areas, retail businesses, restaurants, cafes, residential properties and open spaces that include an extensive public square and roof gardens for use by the building’s occupants. Central Saint Giles is 12 stories tall and provides 37,961 m (408,560 ft ) of high quality office floor space.

ProductLoad class
600 m of Slotted channels with symmetrical and asymmetrical slot inletsD 400
15 m of Stainless steel channels

Location

Central St Giles , London
Step this way

Good impression right from the start

Close up of custom slotted channel for Central St Giles

Managing a major building site in a very busy part of London was no mean feat for the main contractor, Bovis Land Lease and landscape contractor, Grants International. All the surface water drainage components supplied had to be easy to transport and installed without the use of handling machinery.

  • Channels weighed no more than 17 kg per unit

  • Lightweight, flexible and also extremely stable and durable

Work in progess at Central Saint Giles with slot drain installed

The RECYFIX channel components made from our 100% recycled PE-PP were matched with galvanised steel slotted inlets with neck height and slot width specifically made to match the decorative stone paving slabs.

Lightweight products, a high degree of flexibility and maximum durability and safety were the decisive factors of why these solutions were acquired for this project.

BREEAM rating for Saint Giles

In a commitment to sustainability, the Saint Giles project has earned an excellent BREEAM rating. The rainfall from the roofs and public square is collected, treated and stored for re-use in irrigation of the planted areas. It is estimated around 3000 m3 of water can be collected per year. This, alongside other carbon saving features such as green roofs and roof gardens which attenuate rainfall and heat build-up with ecological benefit, gave the development an excellent BREEAM rating.

Drainage for the front entrance

Stainless steel channels at the door facade of St Giles building

Bespoke stainless steel channels with stainless steel longitudinally mesh heelsafe gratings were installed and individually adapted to the radii of the revolving doors.

    Contact us

    Do you need support from our drainage experts? Contact us! We're happy to help.
    • What is the best way to contact you?

    • Optional information that helps us give you better advice:

    • Do you already have a drainage project?

    • Drop files here or
      Max. file size: 32 MB.
      • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

      Questions?

      Our experienced planning team will be happy to help you.

      Get in touch
      Questions?